Crossing Continents

Initiatief van het Financieel Dagblad

Over Crossing Continents

Crossing Continents is een zesdelige seminar over internationaal ondernemen, een initiatief van het Financieele Dagblad. Waar liggen de kansen en mogelijkheden van buitenlandse markten voor Nederlandse bedrijven en ondernemingen? Waar blinken we in uit en hoe kunnen we leren van eerder succes?

Ondernemerskansen in India

In de tweede aflevering van Crossing Continents stond India centraal. Welke ondernemerskansen en -valkuilen zijn er in deze geografische regio?
In India zijn de sectoren ICT, gezondheidszorg, dienstverlening en voedselindustrie booming momenteel. Maar hoe is het ondernemersklimaat? Hoe ver reikt de invloed van de politiek en met welke juridische aspecten moet rekening gehouden worden? Waar liggen er kansen en mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en ondernemers?

Reportages India

Tevens is Lars Wendel, videoredacteur bij LVB-Networks, van 11 januari tot 17 januari op bezoek geweest in India. Dhr. Wendel maakte een zevendelige serie reportages betreffende zowel zakendoen in India als de culturele aspecten die daarbij komen kijken. Dhr. Wendel deed de steden Mumbai en Bangalore aan, waar hij rondgeleid werd door onder andere dhr. Rutger de BruijnDirector van het Nederland India Business Platform. De reportages zijn getoond tijdens de Crossing Continents seminar.

Portret NIBP

Portret NIBP

Food & Retail

Food & Retail

Ondernemen

Ondernemen

Economie

Economie

Consument

Consument

Cleantech

Cleantech

 

Sprekers

Petra Grijzen is presentator bij BNR Nieuwsradio. Daarnaast valt ze af en toe in als presentator van EditieNL op RTL4. Van september 2010 tot maart 2011 maakte Grijzen een uitstapje bij omroep WNL, waar ze het programma Ochtendspits presenteerde. Ook presenteerde ze het Carrédebat.
Jan Willem Breukink is ceo van zaadverbeteraar Incotec. Hij viel de afgelopen maanden meerdere malen in de prijzen. In september won hij de NICCT India Business Award en in december sleepte hij de FD Gazelle Innovatie Award in de wacht. Breuking studeerde Landbouwkunde.
Tjabel Daling is redacteur van Het Financieele Dagblad. Hij heeft enkele jaren intensief over India geschreven en nog altijd kan het land op zijn belangstelling rekenen. Twee keer was hij in India voor het FD. Eerder was Daling correspondent in Zuid-Amerika.
Henk Nieboer is directeur van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Naast een vestiging in Nederland heeft W+B drie kantoren in Kazachstan. Ook is Nieboer voorzitter van landencentrum Kazachstan bij het Nederlands Centrum voor Handelsbevorderingen (NCH).
Rutger de Bruijn, CEO en Oprichter van NexusNovus en Director van het Nederland India Business Platform. Na zijn studie aan Nyenrode Business Universiteit verhuisde hij in 2006 naar India om een graantje mee te pikken van de economische groei. De Bruijn adviseert onder meer Europese bedrijven in India en organiseert handelsmissies naar India.
Gerda Verburg is permanente vertegenwoordiger bij Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties in Rome. Deze organisatie heeft als doel de honger in de wereld te bestrijden. Verburg was eerder Tweede Kamerlid en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

Afbeeldingen en audio

In het weekend van 2-3 Januari is de Crossing Continents seminar besproken op BNR-Nieuwsradio. Klik hier om de uitzending terug te luisteren.